Menu

Skokøbsguiden

Køb af sko på ferien26. November - 2017

Der kan være gode penge at spare ved at købe sine løbesko i udlandet. F.eks. i forbindelse med en ferie eller forretningsrejse, hvor der er tid til at gå på shopping og undersøge markedet. Ofte vil priserne være lavere i udlandet, da MOMS som hovedregel er mindre end i Danmark, og måske er konkurrencen også større.
Med en mærkesko vil udgangsprisen måske ikke være så meget lavere end i Danmark, undtagen når producenterne differentierer deres vejledende priser f.eks. lidt afhængigt af købekraften i de enkelte lande.

Forberedelse er altid en god ting, hvis du vil være sikker på at spare penge. Hvad er prisen i Danmark, og hvad mon prisen vil være i Danmark på udsalg. Ved køb i udlandet mister man reelt muligheden for at klage eller foretage en reklamation, hvis produktet f.eks. har en dårlig syning eller går op i limningen i garantiperioden. Det er derfor også vigtigt, at man undersøger skoen, inden man tager den med hjem. Lever kvaliteten ikke op til forventningerne, er det for sent at opdage, når man først sidder i flyveren. Derfor - undgå at købe en 2.sorteringssko f.eks. ved at købe din sko i et shoppingcenter fremfor i en typisk basar-turist-butik..

Køber du en fin sko uden for EU, er det muligvis en god idé at tage den i brug med det samme. Lad emballagen blive på hotellet. For er du rigtig uheldig, kan du risikere at skulle betale told, når du indfører nye varer ind i landet fra "Det store udland". Og så er besparelsen helt sikkert væk.

Tips

  • Undersøg pris hjemmefra
  • Gå efter modeller du kender
  • Fjern emballagen
  • Undgår 2.-sortering